Piqué fejese megmentette a szenvedő spanyolokat

Piqué fejese megmentette a szenvedő spanyolokat

Sokáig úgy tűnt, hogy gól nélküli döntetlent játszik a spanyol és a cseh válogatott a D csoport hétfő délutáni meccsén, de Gerard Piqué hajrában szerzett fejesgóljával a címvédőnek sikerült áttörnie a hősiesen védekező cseh válogatott védelmét. Összességében többet tettek a sikerért a spanyolok, de nem volt zökkenőmentes a játékuk.

Tegnap Luka Modric kapásgóljával horvát-sikerrel indultak a D csoport küzdelmei a franciaországi Európa-bajnokságon, ma pedig a 2008-as, és 2012-es kiírás győztesén, Spanyolországon volt a sor. Toulouse-ban, több mint 30 ezer békés néző előtt a várakozásoknak megfelelően indult a találkozó, erős spanyol labdabirtoklással, és türelemjátékkal.

Az első nagyobb helyzetig a 16. percig kellett várni, David Silva beadása után Morata azonban Petr Cechbe lőtte a labdát egészen közelről. A pálya innentől kezdve szinte felborult, volt olyan pontja a mérkőzésnek, amikor a 89%-ban volt a spanyoloknál a labda. Mezőnyfölényük viszont nem volt elég tiszta gólhelyzetekre, olykor eggyel több passzal operáltak, mint kellett volna, míg máskor túl hamar, és túl messziről próbálkoztak kapura lövéssel.

A csehek a védekezéssel voltak elfoglalva, csak elvétve jutottak el De Gea kapujáig. A második félidőre még nagyobb elánnal jöttek ki a spanyolok, de csak kapufáig jutottak, azt is a csehek védője, a menteni igyekvő Sivok könyvelte el. Gebre Selassie fejese révén a spanyol kapu közelében is kialakult veszélyhelyzet, de Fabregas a gólvonaltól pár centiméterre felszabadított. A meccs végéhez közelítve egyre jobban nőtt a nyomás a cseh védelmen, a spanyol támadások azonban az utolsó mozdulatoknál rendre elakadtak.

A 87. percben viszont jött az áttörés: egy korábban már tucatnyi alkalommal előforduló szituáció után, a tizenhatos sarkáról Iniestának sikerült megtalálnia valakit a bolyban, ezúttal az előrehúzódó Gerard Piquét, aki pontosan fejelt Cech kapujába. Nem bírták ki a csehek, a címvédő spanyolok alaposan megizzadtak a győzelemért. A következő fordulóban, június 17.-én Csehország a horvátokkal, míg Spanyolország Törökországgal találkozik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »