Pipacsok a sztráda helyén – Virágzik a semmittevés

Pipacsok a sztráda helyén – Virágzik a semmittevés

Pipacs virágzik a Szászsebes–Torda-autópálya I. szakaszának helyén, amely Szászsebestől Gyulafehérvár határáig tartana, ám Lámkerék térségében, a szerződés aláírása után közel két évvel aszfaltcsíknak még nyoma sincs.

sebes turda a 10_b

Amint arról korábban írtunk, az Országos Közút- és Autópálya-kezelő Társaság CNADNR) és az Impres a Pizzarotti & C. SpA – Pomponio Construcţii SRL között 2014. december másodikán megkötött szerződés értelmében a munkálatokat idén októberben már be is kellene fejezni. Több lámkeréki lakos is felháborítónak nevezte az óriási késést, mivel a településen gyakran rendkívül sűrű a forgalom.

A CNADNR által közölt adatok szerint áprilisban a Szászsebes–Torda-autópálya I. szakasza, amelynek megépítése áfa nélkül 541 739 137 lejbe kerül, 12,27 százalékban állt készen. A szászsebes–Torda-autópályát négy szakaszra osztották fel. Az első szakasz 17 kilométer hosszú, a szászsebesi kijárattól Gyulafehérvár külterületéig tart. A második, 24,3 kilométeres szakasz Gyulafehérvártól Enyedig húzódik, a harmadik, 12,5 kilométeres pedig Nagyenyedtől Marosdécséig. Az utolsó, 16,3 kilométeres szakasz Marosdécsétől Tordáig tart.

Mint arról beszámoltunk, Dan Costescu közlekedési miniszter februárban azt mondta, hogy az év végéig több mint 75 kilométernyi autópályát adnak át, közte a Szászsebes–Torda-sztráda harmadik és negyedik szakaszát.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »