Pintér volt cége foglalkoztatja a III/II-es Tasnádit

Tasnádi László az év eleje óta korábbi főnöke volt cégénél, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.-nél igazgató – tudta meg a 24.hu.

A cégadatok szerint a volt államtitkár január 3-án állt munkába Pintér Sándor belügyminiszter 2010-ben eladott cégénél.

Vagyis Tasnádi csupán három hetet töltött munka nélkül. December 10-i hatállyal járt le rendészeti államtitkári megbízatása a Pintér Sándor vezette Belügyminisztériumban.

Tasnádi távozását hivatalosan nem indokolták, de közrejátszhatott benne az a botrány, amit az 1956-os forradalom évfordulóján bejelentett előléptetése váltott ki. Lázár János a kormányinfón minősítette kínosnak, hogy a III/II-es múltú államtitkárt október 23-a alkalmából vezérőrnagyból altábornaggyá léptették elő.

Tasnádi László úgy lett Pintér belügyminiszter rendészeti államtitkára, hogy Orbán Viktor Nagy Imre-újratemetésen elmondott beszéde idején még a BRFK III/II-es operatív tisztjeként a beépített ügynököktől várt jelentéseket az ott történtekről.

2014-ben tagadta, hogy állambiztonsági tisztként jelentett volna bárkiről is. Azt mondta, a BRFK-nál kémelhárítással, terrorelhárítással foglalkozott, majd hírszerzési tevékenységet végzett.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »