Pintér sajnálja, hogy senki se vitte ki az Eb-re

Folyamatosan frissülő, élő hírfolyamunkat IDE KATTINTVA éri el!

Pintér Attila egyetlen tétmeccsen, az Eb-selejtezők kezdetén vezette szövetségi kapitányként a magyar válogatottat Észak-Írország ellen. 2-1-re kikaptunk, és a népharag elsöpörte őt. Dárdai Pál folytatta a munkát, majd jött Bernd Storck, a mesébe illő pótselejtezős kijutás, és az Eb-szereplés már a többség előtt ismert. Utóbbi két mester sikeres munkája randa bélyeget ragasztott Pintérre, akit a szurkolók teljesen leírtak, annak ellenére, hogy klubszinten rendkívül sikeresen dolgozott, és több alkalommal nyert bajnoki címet, kupát. Legutóbb a Mezőkövesddel jutott fel a másodosztályból az NB I-be. Tény, hogy a sikertelen északír meccs, és irodalminak legkevésbé sem nevezhető stílusa komolyan hozzájárult negatív megítéléséhez.

A tengernyi kritika mellett nem ment el szó nélkül a tréner, sokszor elmondta, hogy méltatlanul támadták őt sokan, sok helyen. Legutóbb a haon.hu-nak nyilatkozott a válogatottról sértődöttséggel a hangjában, ezt a csakfoci.hu szúrta ki. A megyei portál gratulált a nemzeti tizenegynél eltöltött időszakhoz.

– Köszönöm, hogy legalább önöktől megkaptam azt, ami az enyém. A keret nyolcvan százalékával dolgoztam, talán csak Király, Kleinheisler és Nagy Ádám nem volt a kezem alatt.

Sok hónappal ezelőtt, a csoportselejtező első fordulójában, az északírektől Budapesten elszenvedett vereség után leírtak, elfelejtettek

– idézi a haon.hu Pintért. A memóriája nem a legjobb a mesternek, ugyanis ő a következő kezdőcsapatot küldte pályára az északírek ellen Budapesten:

Gulácsi – Vanczák, Juhász, Lipták – Gyurcsó (Lovrencsics, 58.), Varga J., Tőzsér, Balogh B. – Rudolf (Kovács I., 70.), Nikolics (Priskin, a szünetben), Dzsudzsák.

Míg Bernd Storck csapata ez volt a pótselejtezőn Norvégia ellen:

Király Gábor, – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Nagy, Elek (Pintér), Lovrencsics, Kleinheisler (Németh), Dzsudzsák – Priskin (Böde).

Szóval lehet, hogy dolgozott a keze alatt sok olyan futballista, aki az Eb-n is hasított utóbb, de ő elfelejtette betenni őket a csapatba.

Érdemei elismerésének hiánya mellett még egy dologra felhívta a figyelmet a szakember.

– Aki élt és mozgott, azt a szakembert vagy vezetőt kivitték Franciaországba, az Európa-bajnokság huszonnégyes döntőjére, engem senki nem hívott fel, tőlem senki nem kérdezte meg, hogy esetleg lenne-e kedvem velük tartani. Ez van… Gratulálok mindenkinek, én pedig nagyon jól érzem magam Mezőkövesden, ahol valamennyiünkre nagy feladat vár.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »