Pintea „titokzatos” páciensekkel kémleli ki a szabálytalanságokat a kórházakban

Pintea „titokzatos” páciensekkel kémleli ki a szabálytalanságokat a kórházakban

TovĂĄbbra is felhasznĂĄlja az „inkognitĂłban levő pĂĄciensek” mĂłdszert a kĂłrhĂĄzakban uralkodĂł helyzet felmĂŠrĂŠsĂŠre, bĂĄrmifĂŠle, nem csak a csĂşszĂłpĂŠnzhez kĂśthető szabĂĄlytalansĂĄg felfedezĂŠsĂŠre, jelentette ki Sorina Pintea egĂŠszsĂŠgĂźgyi miniszter szerdĂĄn, TemesvĂĄron.

„Folytatjuk. Jelenleg 14 ilyen »titokzatos« pĂĄciensĂźnk van. MĂŠg nem tudom mi ĂĄll az ĂĄltaluk Ă­rt jelentĂŠsekben, de ezzel a mĂłdszerrel tĂśbb dolgot igyekszĂźnk ellenőrizni, beleĂŠrtve a higiĂŠniai kĂśrĂźlmĂŠnyeket” – fejtette ki Pintea sajtĂłtĂĄjĂŠkoztatĂłjĂĄn.

Hírdetés

Rámutatott, ugyanezeket a dolgokat ellenőrízte ő is a be nem jelentett kórházlátogatásain, amelyeket idő hiányában jelenleg felfüggesztett, de majd folytatni fog.

Az egészségügyi személyzet viselkedését is ellenőrzik, illetve azt is, hogy hogyan viszonyulnak a páciensek és a hozzátartozók a személyzettel, mivel mindkét fél viselkedését fel kell mérni és elemezni kell.

„Nem tĂśrtĂŠntek Ăşjabb elbocsĂĄtĂĄsok, mivel, ha lettek volna sĂşlyos esetek, valĂłszĂ­nĹąleg azonnal jelentettĂŠk volna. De folytatjuk ezt az eljĂĄrĂĄst, mivel szerintem amennyiben a munkakĂśri leĂ­rĂĄsban szereplő feladatokat teljesĂ­tik az alkalmazottak, senkinek nem lesz gondja” – mondta az egĂŠszsĂŠgĂźgyi miniszter, hozzĂĄtĂŠve, kĂślcsĂśnĂśs tiszteletnek kell lennie az orvosi szemĂŠlyzet, a pĂĄciens ĂŠs a hozzĂĄtartozĂł kĂśzĂśtt.
(agerpres)
NyitĂłkĂŠp: gov.ro


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »