Pincébe zárta leány áldozatát egy szíriai betolakodó – nem agyonlövik, szabadon engedik

Pincében tartott fogva egy 17 éves helyi lányt egy 29 éves szír menedékkérő az ausztriai Wiener Neudorfban, s a gyanú szerint szexuálisan is zaklatta áldozatát. Gyorsan elkapták, de ugyanilyen gyorsan szabadon is engedték az elkövetőt. A Szabadságpárt helyi képviselője botrányt kiált.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Pincében tartott fogva egy 17 éves helyi lányt egy 29 éves szír menedékkérő az ausztriai Wiener Neudorfban, s a gyanú szerint szexuálisan is zaklatta áldozatát – írja a 888.hu a Kronen Zeitung cikke nyomán.

Amilyen hamar elfogták, olyan hamar el is engedték a szír férfit, ami az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) helyi képviselője szerint azért is felháborító, mert a 29 éves szír menedékkérőt korábban többször előállította már a rendőrség (a szír a helyi játszótéren viselkedett gyanúsan, ki is tiltották onnan).

Robert Stania szerint az ártatlanság vélelme ugyan mindenkit megillet, de komolyan megalapozott a gyanú, hogy a szír férfi szexuálisan zaklatta áldozatát. Ennek ellenére most ugyanabban a házban él, amelyik pincéjében fogva tartotta a lányt. „Ez botrány!” – fogalmazott a Kronen Zeitungnak a képviselő.

A ház, amelyben a szír migráns él, állítólag egy helyi SPÖ-s (Osztrák Szocialista Párt) képviselő tulajdonában áll. Stania szerint a helyiek félnek attól, hogy hasonló eset fog történni a környéken.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »