Pietro Parolin bíboros államtitkár és helyettese, Peña Parra érsek is karanténba vonult

Pietro Parolin bíboros államtitkár és helyettese, Peña Parra érsek is karanténba vonult

Január 18-án, kedden délben a Szentszék sajtóközleményben tudatta, hogy Pietro Parolin bíboros államtitkár és Edgar Peña Parra érsek, helyettes államtitkár Covid-tesztjei pozitívnak bizonyultak.

A szentszéki sajtóközlemény arról is tájékoztat, hogy a bíboros államtitkár enyhe tüneteket mutat, míg helyettese tünetmentes; mindketten karanténba vonultak és otthonukban tartózkodnak.

A Vatikán a közelmúltban új intézkedéseket vezetett be a Covid ellen. Csak a három védőoltás felvételét igazoló, úgynevezett Super Green Pass felmutatásával lehet a vatikáni munkahelyekre belépni, köztük a Vatikáni Rádióba is; nem elegendő a friss negatív teszt, sem a felgyógyulási igazolás.

A jogszabály kiterjed a külső munkatársakra, a külső cégek munkatársaira és a látogatókra is. A korábbi egyszerű maszk helyett kötelező az FFP2 típúsú részecskeszűrős védőmaszk használata minden zárt helyen.

Hírdetés

Új szabályokról van szó – hangsúlyozta Parolin bíboros 2021. decemberben aláírt általános rendelete –, amelyek meghozatala a jelenlegi egészségügyi veszélyhelyzet folytatódása és súlyosbodása miatt vált szükségessé, és célja a dolgozók biztonságának garantálása.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »