Piastri és az Alpine: Újabb csavar az át(nem)igazolási ügyben

Piastri és az Alpine: Újabb csavar az át(nem)igazolási ügyben

A Forma-1-es Alpine vezetői szerint hozzájuk szerződött Oscar Piastri. Az ausztrál versenyző viszont tagadja, hogy megállapodott volna a Forma-1-es csapattal.

„Úgy gondoljuk, hogy a közleményünk jogilag korrekt, de ennél többet nem kívánunk nyilatkozni az ügyről” – közölte az istálló egyik szóvivője a BBC-vel.

Az Alpine kedden adott ki egy közleményt Piastri szerződtetésével kapcsolatban, ám a 21 éves ausztrál pilóta néhány órával később, a Twitteren azt írta: a francia csapat nem mond igazat.

Hírdetés

„Arról értesültem, hogy az engedélyem nélkül az Alpine sajtóközleményt adott ki arról, hogy jövőre náluk versenyzek. Ez nem így van, nem írtam alá semmilyen szerződést az Alpine-nal 2023-ra. Nem fogok jövőre náluk vezetni” – fogalmazott Piastri.

A tavalyi Forma-2-es bajnok versenyző leigazolásának kérdése azt követően kapott nagyobb figyelmet, hogy az Aston Martin hétfőn bejelentette, a kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso az év végén elhagyja az Alpine-t és hozzájuk igazol. A 41 éves sztárt Sebastian Vettel helyére szerződtették, a négyszeres vb-győztes német múlt csütörtökön, a Hungaroringen közölte, hogy a mostani szezon végén visszavonul.

Sajtóinformációk szerint Piastri időközben tárgyalásban áll a McLarennel, ahol honfitársát, Daniel Ricciardót váltaná jövőre.

Az Alpine-nál a jelenleg is a csapatnál versenyző francia Esteban Ocon helye 2023-ban is biztos.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »