Phjongcshang 2018 – Szélvihar tombol Kangnungban

Phjongcshang 2018 – Szélvihar tombol Kangnungban

KANGNUNG. Bár az elmúlt napok rendkívül hideg időjárása után sokkal melegebb van a phjongcshangi téli olimpia helyszínein, mégsem lett kegyesebb az idő az eseményhez, ugyanis a korcsolyasportoknak otthont adó Kangnungban jelenleg szélvihar tombol.

A dél-koreai játékok során talán először van fagypont felett a hőmérséklet, sőt, a Keleti-tenger partján lévő Kangnungban a tíz fokot is megközelíti, ugyanakkor olyan erős szél fúj a városban, hogy például a buszmegállók tábláit, vagy éppen a kordonokat szét kellett szerelni, mert a szél feldöntötte volna azokat. A táblákat aztán a földre fektették, hogy aki a vihar ellenére útnak indul, az lássa, hogy jó helyen várja-e az ötkarikás létesítményekhez tartó buszokat.   

A süvítő széllökések olyan erősek, hogy több mobilsátrat megrongáltak, a fák és a közlekedési lámpák látványosan kilengenek. A járókelőknek táskájukkal vagy kezükkel kell eltakarniuk a szemüket a levegőben kavargó homok és hordalék miatt.   

Bár a többi helyszínen, így Phjongcshangban és Dzsongszonban is okozott gondot a szél, de ott legfeljebb a rendezést tette lehetetlenné, károkat nem okozott.

Péntekre halasztották a női műlesiklást

Az erős szél miatt előbb folyamatosan csúsztatták a női műlesiklás rajtját a szervezők a phjongcshangi téli olimpia szerdai napján, végül másfél óra várakozás után péntekre halasztották az viadalt.

A magyar idő szerint 2.15 órára kiírt startot előbb 30 perccel halasztották el, majd mivel a szél nem csillapodott, újabb egy órával tolták ki a kezdési időpontot. Az időjárás később sem lett kegyesebb, így két nappal később rendezik meg a számot, amelyben Hozmann Szonja és Maróty Mariann révén két magyar is érdekelt.

Hírdetés

A dél-koreai játékokon immár a harmadik alpesi számot kellett elnapolni: vasárnap Dzsongszonban a férfi lesiklást, aztán hétfőn Phjongcshangban a női óriás-műlesiklást nem tudták lebonyolítani az erős szél miatt. Ezúttal a széllökések mellett hószállingózás is nehezítette a futamok megtartását. Kedden a férfi kombinációt sikerült megrendezni.

Elhalasztották a női egyéni indításos sílövészetet is

A nagy szél miatt csütörtökre halasztották a női sílövők 15 kilométeres egyéni indításos versenyét a phjongcshangi téli olimpián.

A szervezők közlése szerint a verseny új időpontja csütörtök, magyar idő szerint 6.15 óra. Aznap rendezik a férfiak hasonló, 20 kilométeres versenyszámát is, magyar idő szerint délben.
 Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »