Phjongcshang 2018 – Shaun White harmadszor a félcső olimpiai bajnoka

Phjongcshang 2018 – Shaun White harmadszor a félcső olimpiai bajnoka

PHJONGCSHANG. A 2006-os torinói és a 2010-es vancouveri olimpia után az amerikai Shaun White Phjongcshangban is megnyerte a férfi hódeszkások félcső számát, egyúttal az Egyesült Államok 100. aranyát szerezte meg a téli játékok történetében.

A 31 éves sportoló rendkívül kiélezett és színvonalas döntőben szerezte meg az első helyet szerdán.   

A fináléban mind a 12 résztvevő három csúszást mutatott be, s a végelszámolásnál mindenkinek a legjobb pontszámát vették figyelembe.   

A keddi selejtezőből első helyen bejutott amerikai minden sorozatnak az utolsó indulója volt, s már rögtön elsőre remek gyakorlatot mutatott be. White 94,25 ponttal egyből az élre ugrott, a második körben azonban a négy éve Szocsiban ezüstérmes japán Hirano Ajumu 95,25 pontot ért el, s mivel az amerikai ebben a körben hibázott, ő várhatta első helyről a zárókört.  

Hírdetés

Az utolsó menetben ugyan több versenyző is javítani tudott, az élen állókhoz azonban senki sem fért közel, így Hirano az első helyen volt, amikor lecsúszott. Javítani viszont nem sikerült neki, miután két ugrásánál is elrontotta a leérkezést. Utána, utolsó előtti indulóként a harmadik helyen álló ausztrál Scotty James következett, ám ő is hibázott.   

Ezek után jött a sportág első számú alakja, aki remekül kezelte a helyzetet, s színvonalas gyakorlatát tökéletes stílusban, hiba nélkül mutatta be. A pontozók néhány perces gondolkodás után 97,75 pontra értékelték a produkciót, ami White aranyérmét jelentette.   

A második szakaszt egy ijesztő balesetet szakította meg néhány percre, ugyanis a mindössze 16 éves japán Tocuka Juto második ugrásánál a félcső peremére érkezett és óriásit esett. A fiatal hódeszkást, aki láthatólag fájdalmakkal küzdött a balesetet követően, hordágyon szállították el a pályáról.   

Eredmény:
    hódeszka, férfi félcső, olimpiai bajnok:
    —————————————-
   Shaun White (Amerikai Egyesült Államok) 97,75 pont
2. Hirano Ajumu (Japán) 95,25
3. Scotty James (Ausztrália) 92,00


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »