Phelps: Cseh Lászlóval közös a történelmünk

MTI nyomán

Az amerikai Michael Phelps szerint a riói olimpián meglehetősen vad verseny volt a 100 méteres pillangóúszás döntője, amelyben Cseh Lászlóval és a dél-afrikai Chad Le Clos-val hárman is egyszerre, 51.14 másodperces idővel csaptak célba a második helyen.

“Felnéztem a kijelzőre és láttam, hogy második vagyok, majd miután újra odapillantottam, már László és Chad is mondta, hogy mindannyian ezüstérmesek lettünk”

– nyilatkozta Phelps arról, hogyan élte át a célba érést, amelyet igazán különlegesnek nevezett.
    
“Nem panaszkodhatok, nagyszerű csata volt” – fogalmazott minden idők legeredményesebb olimpikonja.
    
A szám világbajnoki címvédője, Le Clos bízik benne, hogy hármuknak nem ez volt az utolsó közös versenyük és fognak még egymás ellen küzdeni. A futam után a dél-afrikai megkérdezte Phelpst, mi lesz négy év múlva, de ő csak annyit felelt, hogy visszavonulása végleges és nem fog versenyezni Tokióban.

“A sportolói életem ajtaját végleg bezárom, most a családommal és a kisfiammal, Boomerrel akarok jóval több időt tölteni”

– hangsúlyozta az ezt megelőző három olimpián 100 méter pillangón győztes Phelps, 

„Lászlóval már közös történelmünk van, ő, Ryan és én sok vad versenyt vívtunk vegyesben, ehhez csatlakozott Chad az utóbbi négy évben. Vad zárása e történetnek, hogy mi hárman holtversenyben lettünk érmesek”

– mondta Phelps.
    
A számot a szingapúri Joseph Schooling 50.39 másodperces idővel fölényesen nyerte meg.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »