Pharaon-ügy: Lázár visszaszólt Colleen Bellnek

Ha Gaith Pharaon annyira veszélyes bűnöző lenne, mint ahogyan Colleen Bell állítja, akkor miért nem kérték az amerikaiak, hogy fogjuk el együtt, miért nem érkezett soha olyan kezdeményezés az elmúlt időszakban az amerikai partnerszolgálatok, vagy szervek részéről, hogy tartóztassuk le Magyarországon?

– így üzent az ATV.hu-n keresztül Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az amerikai nagykövetnek. 

Pharaonról – akinek Lázárral szemben biztosan van ujjlenyomata, mert azt a belügy megküldte Szaúd-Arábiának – múlt pénteken mondta azt Bell, hogy nincs semmilyen titkosszolgálati játszma, az Egyesült Államok nem trükközik, Pharaon egy bűnöző, akit le kellene tartóztatni. Gyanúsítják terrorpártolással, pénzmosással, korrupciós bűncselekményekkel, nukleáris eszközök tiltott kereskedelmével is, a mai napig körözi az FBI és az Interpol (szemben például Hernádi Zsolt Mol-vezérrel, akit már véglegesen levettek a listáról).

A szaúdi vállalkozó, a miniszterelnök szomszédja, vejének tárgyalópartnere, vélhetően Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, sikeres gázszerelő vitorlázópartnere jelenleg nem léphet be Magyarország területére. Tartózkodási engedélye novemberben lejárt, de azt korábban Zaid Naffa jordániai tiszteletbeli konzul igényelte neki Beirútban. 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »