Pfújolnak, bunyóznak a lelátón a brazilok

Pfújolnak, bunyóznak a lelátón a brazilok

A sportolók és a külföldi nézők számára rendkívül zavaróak a brazil szurkolók agresszív megnyilvánulásai a Rio de Janeiró-i olimpián.

A Reuters brit hírügynökség riportja szerint az orosz úszókat az országban zajló rendszerszintű doppingolás miatt fütyülik ki, az Egyesült Államok női labdarúgó-válogatottjának kapusát, Hope Solót pedig azért, mert korábban többször hangot adott félelmének a zikajárvány kapcsán. Utóbbiról itt írtunk korábban!

Több alkalommal ok nélkül gúnyolódnak a hazai szurkolók, akik – ahogyan a beszámoló fogalmaz – futballszurkolók módjára viselkednek, ami egyáltalán nem jellemző az ötkarikás játékokra. Lung Csing-csüan kínai súlyemelőt például a gyakorlatai előtt igyekeztek megzavarni, amikor észak-koreai riválisával küzdött az aranyéremért. Lung azonban függetleníteni tudta magát a bekiabálásoktól, felemelte a testsúlya háromszorosát és olimpiai bajnok lett.

„A brazilok nagyon szenvedélyesek, nagyon hangosak és latinosan viselkednek, ez tükröződik néha egyes versenyhelyszíneken” – magyarázkodott Mario Andrada, a helyi szervezőbizottság szóvivője, aki azt tanácsolja a sportolóknak, hogy ne tekintsék személyeskedésnek a hazai drukkerek viselkedését.

Hozzátette: reméli, hamarosan a brazilok is megtanulják, milyen a helyes hangnem a sportpályák mellett.

A rendezők igyekeznek, nehogy ismét a tettlegességig fajuljon a hagyományos brazil-argentin rivalizálás, ahogyan Juan Martin Del Potro és a portugál Joao Sousa hétfői teniszmeccsén történt. A játékot rövid időre félbe kellett szakítani, amikor a lelátón két drukker összeverekedett.

A brazil futballszurkolók is érdeklődnek az olimpia iránt, sokan kilátogatnak a versenyekre, kedvenc klubjuk mezét viselik, zászlaját lengetik és indulóit éneklik, mindezek alaposan összezavarják a külföldi rajongókat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »