Pezseg az élet a párkányi plébánián – KÉPEKKEL

Pezseg az élet a párkányi plébánián – KÉPEKKEL

Egyházi tábor zajlik éppen a párkányi Szent Imre Plébánián képzőművészeti foglalkozásokkal. Ez a Gerstner Ákos vezette Pro Culture Parkan civil szervezet 6. tábora. A szervezők évenként más-más célcsoportot szólítanak meg.

Az idén a képzőművészet és a helytörténet iránt érdeklődő gyerekek gyűltek itt össze. Gerstner Ákos táborvezető – Gerstner István, neves párkányi festőművész fia – apja örökségét viszi tovább és adja át a fiatal nemzedéknek. Szervezett már tábort amatőr művészeknek, összekapcsolta a Duna jobb és bal partján élő alkotókat Kovácspatakon, volt Bánsági Vince emléktábor Helenbán, édesapja emlékére is szerveztek tábort.

“Az idei keresztény barangolótábornak indult, de a koronavírus közbeszólt, s nem tudtunk eljutni az esztergomi múzeumokba. Ezért alakítottunk a programon és a Párkányi Városi Múzeumba, valamint a Barta Gyula Galériába látogattunk el.

Hírdetés

Vannak helytörténeti vetélkedők, például keresztrejtvényfejtés, amelynek megoldásával Párkány egykori településének nevére derül fény. Minden nap rajzolnak, kézműveskednek, szabadtéri festés is lesz A. Bak Péter lábatlani festőművésszel.

A péntek a sport- és labdajátékoké – sorolja a táborvezető.

Fóthy Zoltán esperesplébános hozzáteszi, augusztus 14 – 20. között még egy tábor lesz a plébánián, mégpedig napközis hittantábor, hívő pedagógusok szervezésében. Ennek két kirándulás is része – Zselízre és Bénybe. Vetélkedők, ismeretterjesztő előadások, sok sport és játék színesítik majd a programot.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »