Peugeot: Jövőre érkeznek az elektromos 308-asok

Peugeot: Jövőre érkeznek az elektromos 308-asok

A francia márka kompakt autójának új nemzedékét már elérte a villamosítási hullám, mivel mindkét karosszériaváltozatban (szedán, kombi) kapható konnektoros hibrid hajtáslánccal. Jövőre viszont – E-308 és E-308 SW típusjelzéssel – megérkeznek a tisztán elektromos változatok is.

Erőforrásuk egy teljesen új, 115 kW (156 LE) teljesítményű villanymotor lesz, fordulatszám-redukáló egyfokozatú váltóval kombinálva. A bruttó 54 (nettó 51) kWh kapacitású akkumulátor szintén új, és a gyári WLTP-adatok szerint 400 km feletti hatótávolságot biztosít. A 100 kilométereként 12,7 kWh-ra ígért fajlagos fogyasztás is kiemelkedően jó értéknek számít a C-osztálybeli elektromos autók mezőnyében.

Hírdetés

Az autók töltésmódjai gyakorlatilag az összes jelenleg használt rezsimeket felölelik; standard kellék lesz a 11 kW-os háromfázisú töltőkábel, 100 kW-os állványról pedig 20-ról 80%-ra 25 percnél rövidebb idő alatt tölthető fel az akkumulátor. Az új elektromos 308-asok – az SW az első ilyen meghajtású európai kombiként – a jövő év közepétől jelennek meg a piacon.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »