Petre Daea lehet az új tárcavezető

Petre Daea lehet az új tárcavezető

Megerősítette tegnap Marcel Ciolacu szociáldemokrata pártelnök azt a korábbi médiaértesülést, miszerint alakulata Petre Daeát jelöli a mezőgazdasági miniszteri tisztségre.

A PSD országos politikai tanácsának ülése után Ciolacu azt nyilatkozta, a testület egyöntetűen támogatta, hogy Petre Daea visszatérjen a kormányba. Hozzátette, Daea – aki már volt az agrártárca vezetője – tapasztalt politikus, ismeri a minisztériumot, tudja, milyen problémákkal küszködnek a gazdák, és „jó hazafi, akit nagyon kedvelnek a mezőgazdaság területén tevékenykedők”. A pártelnök hozzátette, javaslatukat ismertetik a miniszterelnökkel is.

Hírdetés

Az országos politikai tanács ülése után Petre Daea úgy nyilatkozott, mandátumának prioritásairól az eskütételt követő sajtótájékoztatón számol be. „Egyvalamit azért érdemes leszögezni: tegyük mindennap, amit kell, hogy legyen jó az országnak, és ezt a gazdák is érezzék” – fogalmazott. Daea gratulált elődjének a rövid mandátuma alatt elért eredményekhez, méltányolta, hogy továbbvitte a korábban elindított programokat.

A mezőgazdasági miniszteri tisztség Adrian Chesnoiu lemondásával üresedett meg. Korábban a korrupcióellenes ügyészség kérte a képviselőháztól Adrian Chesnoiu mentelmi jogának megvonását, hogy hivatali visszaélés és nem a nyilvánosságnak szánt információk felfedésére való felbujtás gyanújával elindíthassák a bűnvádi eljárást ellene. Ezt követően Chesnoiu bejelentette lemondását miniszteri tisztségéről, és a Szociáldemokrata Párton belüli tagságát is felfüggesztette. Június 28-án az alsóház plénuma megszavazta mentelmi jogának megvonását.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »