Petíciót indítottak Amerikában, hogy ne támogassák hazánkat

Aláírásgyűjtés kezdődött az amerikai törvényhozásban azért, hogy a washingtoni külügyminisztérium ne támogassa pénzzel a független magyar sajtót – írja a Hill című amerikai politikai lap. Az aláírásgyűjtés kezdeményező republikánus képviselő, Andy Harris indoklása szerint Orbán Viktor és Donald Trump hasonló politikát követnek, ráadásul a magyar miniszterelnök az amerikai elnök egyik leghangosabb támogatójának számít. Az amerikai külügyminisztérium tavaly novemberben jelentette be, hogy majdnem kétszázmillió forinttal támogatja a vidéki független sajtót Magyarországon.

Hírdetés

A Die Presse című osztrák napilap Trócsányi László magyar igazságügyi miniszterrel készített interjút, aki kijelentette, az Európai Bizottság veszélyezteti a jogállamiságot. A miniszter a Lengyelországgal szembeni uniós eljárásra utalva azt mondta, a tudományosan megalapozott jogászi érvelés helyett politikai érveléssel próbálják a jogállamiság tartalmi követelményeit meghatározni, paradox módon nem erősítik a jogállamiság eszméjét, hanem kiüresítik.

Orbán Viktor Közép-Európában a sikeres politikai vezető példájává vált, aki több vereség után képes volt felküzdeni magát a csúcsra és ott védelmezni személyes, a Fidesz és Magyarország érdekeit – írta kedden a Hospodárské Noviny című cseh gazdasági és politikai napilap. A szerző úgy véli: Orbán, azzal, hogy sikerült megszorítania a külföldi beruházókat és olyan hazai gazdasági csoportokat létrehoznia Magyarországon, amelyek tőle függenek, megerősítette hatalmát.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »