Petíció az EP-képviselőkhöz: Szavazzanak NEM-mel az abortusz- és LMBT-törekvések Matić-jelentésére!

Petíció az EP-képviselőkhöz: Szavazzanak NEM-mel az abortusz- és LMBT-törekvések Matić-jelentésére!

„Jelentés a szexuális és reprodukciós egészség és jogok helyzetéről az EU-ban a nők egészségével összefüggésben” – ezt a nevet viseli a dokumentum, amelynek elfogadása ellen aláírásgyűjtés zajlik az európai polgárok körében.

Hamarosan szavaznak az Európai Parlament plenáris ülésén a radikális abortusz- és LMBTQ-törekvéseket előmozdítani szándékozó Matić-jelentésről, ami teljes nevén „Jelentés a szexuális és reprodukciós egészség és jogok helyzetéről az EU-ban a nők egészségével összefüggésben”. A szavazást június 7-ről a június végén esedékes plenáris ülésre halasztották.

A Matić-jelentés magyarul itt olvasható:
https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/A-9-2021-0169_HU.pdf

A Matic-jelentés az eddigi legradikálisabb élet- és családellenes kísérlet az Európai Parlamentben, ami szembemenve a tagállamok szuverenitásával:

SÜRGŐS ÖSSZEFOGÁSRA VAN SZÜKSÉG! Hívjuk fel együtt a magyar EP-képviselőket a szavazáson való részvételre és a jelentés elutasítására!

Hírdetés

A figyelemfelkeltő petíció ITT írható alá.

„Az európai politikában sokszor nem egyszerű észrevenni, mikor lép át egy határt a lopakodó jogalkotás. Most azonban a „szexuális és reprodukciós egészség és jogok” helyzetét vizsgáló, a legszélsőségesebb baloldali radikalizmust képviselő Matić-jelentéssel az Európai Parlament nagyon közel került ahhoz, hogy átlépjen egy olyan vonalat, amely az EU reformja helyett akár az EU végét is jelentheti” – hangsúlyozta Hölvényi György kereszténydemokrata képviselő a két nap múlva esedékes plenáris vita és szavazás kapcsán.

A jelentéstervezet tagállamok egészségpolitikával és oktatással kapcsolatos hatáskörébe kíván beavatkozni. Mindemellett súlyosan sérti az emberi jogokat. Meg kívánja fosztani az orvosokat attól, hogy alapvető emberi jogukkal élve vallási vagy lelkiismereti okból úgy döntsenek, hogy a magzat emberi méltóságát védik.

A tervezet – semmibe véve a nemzeti hatásköröket – az átfogó szexuális nevelés radikális baloldali narratíváját erőlteti. Ezzel egyértelműen megsérti a nemzetközi szerződések által biztosított szülői jogokat. A szülőket ugyanis elsőbbség illeti meg abban, hogy gyermekeiket etikai, filozófiai vagy vallási meggyőződésüknek megfelelően neveljék.

„Az alig két nap múlva zajló vitában világossá kell tenni, hogy ideológiai harc helyett egy pozitív családbarát politika kialakítására kell törekedni. Egy olyan hiteles jövőképet kell felmutatnunk a következő generációnak, amely az élet, illetve a család kultúráját erősíti. Csak így lehet jövője Európának” – jelentette ki Hölvényi György.

(Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »