Peter Sagan nyerte a Tour de France tizenegyedik szakaszát

A Tour de France szerdai, tizenegyedik szakaszát Peter Sagan szlovák kerékversenyző nyerte a Tinkoff csapatából. Sagan ezzel megszerezte második szakaszgyőzelmét az országúti kerékpárverseny Carcassonne és Montpellier közötti 162,5 kilométeres útvonalán.

 

Sagan a hajrában maga mögé utasította az összesítésben első helyen szereplő brit Chris Froomot, aki kénytelen volt beérni a második hellyel. Harmadikként ért célba a lengyel Maciej Bodnar.

 

„Őrületes győzelem volt, nem csak a sprint, de a hajrá utolsó néhány kilométere. A visszavonulást abszolút nem vettük számításba.”, mondta Sagan a célbaérés után, majd hozzátette:

 

„Mikor láttam, ki van mellettem, a visszavonulást is választhattuk volna. (…) A támadás mellett döntöttünk, és sikerrel jártunk. Ilyesmit nem lehet megtervezni, ez csak egyszerűen megtörténik. Még egyszer mondom, őrült nap, őrületes győzelem”.

 

 

A szerdai versenyt főleg az erőteljes szél befolyásolta, ami több kiesést is okozott (Rafal Majka, Winner Anacona, Damiano Caruso, Robert Wagner), szerencsére komolyabb következmények nélkül.

 

Sme.sk

Nyitókép: Sme.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »