Perel a pedagógus, 140 ezret követel

Kozmetikázott naplókat vezetnek a pedagógusok, a tényleges munkával töltött idő jóval magasabb az elszámoltnál – jelentette ki az RTL Klub műsorában egy fejlesztőpedagógus.

Olyan sok gyereket kell tanítani, hogy a rendes munkavégzésre az iskolában kötelezően eltöltendő 32 óra alatt sem volt lehetőség – erről beszélt az RTL Klub Házon kívül című műsorában Czédly Mariann. Mint a huszonöt éve tanító fejlesztőpedagógus közölte, kozmetikázott naplókat kell vezetni, hiszen meg van határozva, mit lehet beírni és mit nem. Ő folyamatosan jegyezte a ténylegesen munkával töltött órák számát is, és úgy számolta, ezek miatt 140 ezer forinttal tartoznak neki. Beszélt az igazgatóval, illetve a tankerületi vezetővel is, s azt mondták neki, ezt nem lehet elszámolni. Emiatt Czédly beperelte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot. Utóbbi egyébként azt mondta, ha kötelezik rá, fizetni fog.

A fejlesztőpedagógusról a műsorban kiderült: immár húsz helyett negyven főt kell tanítania, és a papírmunka is jóval több lett.

Az RTL Klub műsorában a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét vezető Mendrey László arról beszélt: számos helyen van olyan szóbeli utasítás, hogy nem írhatnak be a pedagógusok 32 óránál többet.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »