Percről percre a járvánnyal kapcsolatos friss tudnivalók az operatív törzstől

Percről percre a járvánnyal kapcsolatos friss tudnivalók az operatív törzstől

Az elmúlt 24 órában nőtt a kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépen lévők száma is.

Kiss Róbert alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese kezdte, megerősítette, hogy a kormány ma tárgyal a határzár meghosszabbításáról.

Szlovéniába a belépésre nincs szüksége negatív tesztre azoknak, akik mezőgazdasági munkát végezni mennek mert a határ túloldalán földjük van, illetve az ingázóknak.

Hírdetés

Az elmúlt 24 óra rendészeti adatairól elmondta, hogy ismét több esetben kellett fellépni olyan személyek ellen, akik a tömegközlekedési eszközökön nem viseltek maszkot. Folyamatosan ellenőrzik a hatósági házi karanténokat, több mint 12 ezer ilyen ellenőrzést hajtottak végre az elmúlt 24 órában.

Müller Cecília országos tiszti főorvos az elmúlt 24 óra adataival kezdi, 894 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, elhunyt 8 beteg. Az elhunytak életkora 54 és 78 év között van, jellemzően szív-és érrendszeri megbetegedésben illetve daganatos betegségben szenvedtek.

773 főt ápolnak a járvány miatt kórházban, náluk középsúlyos vagy súlyos töneteket okoz a megbetegedés. 54 fő van lélegetzetőgépen. Ezek az adatok nem kedvezőek, a kórházban ápoltak aránya nővekszik.

Nyitókép: MTI/Botár Gergely/kormany.hu

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »