Pénzváltást is végez a posta 40 dél-bácskai településen

Pénzváltást is végez a posta 40 dél-bácskai településen

Számos dél-bánáti településen a Szerbiai Posta pénzváltói szolgáltatást is nyújt, hogy a helyieknek deviza értékesítése vagy vásárlása miatt ne kelljen ellátogatniuk a közeli városokba. A tervek szerint a napokban e tekintetben teljesen lefedik Bácska déli részét.

Dragan Jokanić, a Szerbiai Posta újvidéki részlegének vezetője a Dnevnik napilapnak nyilatkozva elmondta, jelenleg 33 dél-bácskai postán lehet pénzt váltani, de a napokban további hét helyszínen vezetik be a szolgáltatást, továbbá Újvidéken 13 intézményhez lehet ilyen jellegű kéréssel fordulni.

Jelenleg Csúrog, Sajkásgyörgye (Đurđevo), Kucora mellett Petrőc (Bački Petrovac), Szenttamás (Srbobran), Palánka (Bačka Palanka), Temerin, Zsablya (Žabalj) és Óbecse postahivatalai végeznek pénzváltást is, hamarosan pedig Bácsújfalu (Selenča), Szépliget (Gajdobra), Vajszka (Vajska), Úriszentiván (Despotovo), Pivnice (Pivnice), Radičević és Miloševo településeken is végeznek majd pénzváltást a posták.

Az igazgató elmondása szerint az új szolgáltatások elvégzéséhez nem vesznek fel újabb dolgozókat, a jelenlegiek pedig már megkapták a Szerbiai Nemzeti Bank (NBS) engedélyét a pénzváltás műveletének elvégzéséhez.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »