Pénzügyi bántalmazás?

A fizetését egy az egyben hazaadó “tisztességes férfi”, a válás után a képtelenül magas gyermektartás miatt anyagilag ellehetetlenülő, a családi otthonból kiszoruló, hajléktalanná váló férfi képe mondhatni olyannyira jellegzetes “népi figura”, hogy aki ilyet még nem látott, az nem is ebben a világban létezik. Gazdaságtudományi alapismeretnek minősül az is, hogy miközben a jövedelmek jelentősebb részét férfiak keresik meg – természetesen több és nehezebb munkával és nem nemi diszkriminációval -, mégis a nők költik el annak több mint 90 százalékát(!), ahogyan azt egy érdekfeszítő tényfeltáró cikkben olvashatjuk itt a Férfihangon is. – Hallottad már azt a fogalmat, hogy “pénzügyi bántalmazás”? Ezt a kifejezést az előbb említett problémák ellenére sem férfijogi aktivisták találták ki, hanem feministák.


Nem régen a Pénzcentrum.hu című gazdasági lapnak nyilatkozott a két hírhedten androfób NANE vezérfeminista, Spronz Júlia és Wirth Judit. A lap olvasói így aztán egy hosszú cikkből értesülhettek róla, hogy a családon belüli erőszak mellett az úgynevezett “pénzügyi bántalmazás” legfőbb áldozatai a nők. A fent említett gazdasági tények tükrében bárki beláthatja, hogy ez egy képtelen badarság. Kész csoda lenne, ha a feminista véleményvezérek tájékozódnának is és nem csak a saját megrendelésükre íródott férfiellenes rémmeséiket olvasgatnák és egyszer véletlenül nem a “bántalmazás” szót használnák valamire. Egyébként ők az “Európai Alapjogi Ügynökség” nevű szervezet 2014-ben megjelent felmérése hivatkoznak, mely szerint

Hírdetés

Arra úgy tűnik, hogy semmiféle felmérés nem irányult (hát milyen hímsoviniszta társadalom ez?), hogy a férfiak milyen arányban érintettek az ilyen jellegű problémákban és “azzal kapcsolatban még becslésekbe sem bocsátkoztak a szakemberek, hány férfi élhet gazdasági erőszak áldozataként”, merthogy szerintük a férfiak érintettsége jóformán nem is létezik. A NANE női “jogvédői” egyébként a következőképpen definiálták az interjúban a “pénzügyi bántalmazás” fogalmát:

Feminista “logika” hiányában fel nem fogható, hogy miként lényegül gazdasági erőszakká az, ha valakit lebeszélnek a munkáról és inkább eltartanak. Az viszont nem várt fordulat, hogy abban lényegében egyetérthetünk a feministákkal, hogy házassági, élettársi vagyonjogi szerződésekkel kell biztonságot teremteni a felek számára. Ezek szerint nem fogják ők sem a nők “bántalmazásának” tekinteni, amikor a Férfihang pont az ilyen szerződések megkötését javasolja és segíti majd elő megfelelő szerződésminták közreadásával.


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »