Pénzt vagy életet!

Pénzt vagy életet!

A legfrissebb sajtóhírek szerint az Európai Unióba igyekvő és a demokrácia terén állítólag komoly előrehaladást tett Ukrajnában pénzért vásárolhatnák meg „szabadságukat” a hadköteles férfiak, Ukrajna így finanszírozná a hadseregét Európa támogatása nélkül.

A jelek szerint az ukrán állam megelégelte, hogy a sorozóbizottságok tagjai gazdagodjanak a hadköteles ukrán férfiakon, akik szeretnék elkerülni, hogy a szinte biztos halálba hajtsák őket. No

A háború európai uniós és amerikai finanszírozásának akadozása miatt az ukrán Miniszteri Kabinet és a Legfelső Tanács napirendre tűzte azt a javaslatot, amely egy bizonyos havi összeg befizetése esetén a vállalkozások alkalmazottainak felmentését irányozná elő – közölte Dmitro Nataluha parlamenti képviselő a Kárpáti Igaz Szó szerint. Nataluha úgy véli, évente 500 milliárd hrivnyát is össze tudnának gyűjteni ily módon. Az ukrán „demokratikus váltságdíjmódszer” szerint tehát, akinek van pénze és hajlandó az államnak fizetni, az mentheti az életét. Akinek nincs, az mehet a frontvonal poklába, hogy egy kilátástalan, reménytelen háborúban áldozza az életét, hasonlóan sok százezer szerencsétlen sorstársához – ahogy egyre inkább bebizonyosodik – nem is az ukrán hazáért, hanem az amerikai és nyugati érdekekért.

Nem mellesleg, aki pénzzel meg tudja váltani az életét, az a helyi sorozóbizottságok helyett az ukrán állam legfelsőbb korrupt tisztségviselőinek a zsebét is tömi ebben a korrupciót hírből sem ismerő országban. S hogy még több embert hajthassanak a halálba, vagy kényszerítsenek fizetésre, még keményebb sorozásokat ígérnek.

Hírdetés

Ezt bizonyítja Anatolij Sztuzsenkónak, a 118. területvédelmi alakulat parancsnokának kijelentése, aki úgy véli, hogy a mozgósításnak sokkal keményebbnek kell lennie, a toborzóközpont alkalmazottainak nagyobb felhatalmazást kell adni.

– jelentette ki nemes egyszerűséggel ez a „jóember”, aki parancsnokként feltehetően nem megy a húsdarálóba, s ha van fia, akkor minden bizonnyal ő sem, s neki talán váltságdíjat sem kell fizetnie, hogy mentse a bőrét.

Mindeközben újabb fejlemény, miszerint az Amerikai Egyesült Államok elutasította Putyin tűzszüneti javaslatát. A Reuters szerint az orosz elnök 2023 végén és 2024 elején közvetítőkön, például arab országokon keresztül bizalmasan jelezte, hogy
kész megfontolni a harcok beszüntetését, a konfliktus jelenlegi frontvonal mentén történő befagyasztását, ám az Egyesült Államok elutasította a felvetést.

Egyik forrás szerint a Fehér Ház nem hitt Vlagyimir Putyin őszinteségében (vagy inkább még nem érte el a saját céljait). Hogy mik ezek, az vita tárgyát képezheti, egy azonban biztos, a szerencsétlen ukrán nép szenvedése, az ország pusztulása legalább annyira közömbös számára, mint Putyin számára. A jó fiúk és rossz fiúk pedig sajnos csak a valamikori szovjet és a mostani amerikai propagandafilmekben különböztethetők meg első látásra egymástól.

(NZS//Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »