Pénzt kapnak a sérült rendőrök Terézvárostól

Egy-egymillió forint támogatást kapnak a Teréz körúti robbantásban megsérült rendőrök a hatodik kerületi önkormányzattól.

A támogatásra Hassay Zsófia, Terézváros fidesz–KDNP-s polgármestere tett javaslatot a képviselő-testületnek, amely elfogadta – közölte az önkormányzat csütörtökön az MTI-vel. Az összeg valamennyi járulékos terhét átvállalja a kerület.

A VI. kerületben, a Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben lévő egyik földszinti üzlethelyiségnél szombat éjjel történt robbantás, amelyben két rendőr megsérült. Állapotuk szerencsére folyamatosan javul, és a súlyosan sérült nő is elhagyhatta szerdán az intenzív osztályt.

Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyomoz soron kívül, nagy erőkkel, a rendőrséggel együttműködve. Szakértők szerint a robbantó profi munkát végzett. 

Napokkal a támadás után az is kiderült, hogy a férfi a robbantást követően eldobta halász sapkáját és a fehér sport cipőjét is lecserélte, továbbá nekiment az egyik szórakozóhely biztonsági emberének, akitől magyarul kért elnézését. Időközben pedig az a koronatanú is jelentkezett, aki a robbantásról készült felvételen a detonáció előtti másodpercben balról előzte meg a rendőröket.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »