Pénzosztás a kormányzás befejezése előtt?

Pénzosztás a kormányzás befejezése előtt?

A választások közeledtével, a várható kormányváltás szelére hirtelen megszaporodtak az aláírt szerződések. Úgy tűnik, a kormánykoalícióban megrendült a bizalom a lehetséges folytatásban.

A védelmi minisztérium hárommillió euróért vásárol kötött kiegészítő ruházatot. A keretszerződést hétfőn (február 24.) írták alá az ipolysági Itimex Mode társasággal. A szerződést közzétették a szerződések központi regiszterében.

A megrendelésben szerepelnek például különböző típusú kötött sapkák 11 és 19,80 euró értékben (ÁFA nélkül), sálak 10 euróért, vagy kesztyűk 5 és 9 euró között. A kötött ruházatot a katonai rendőrségnek illetve a katonáknak szánják.

Az Itimex társaság volt az egyetlen pályázó a közbeszerzésen. A keretszerződés 48 hónapig, illetve a 3,079 millió eurós keret kimerítéséig érvényes.

Hírdetés

A Kis-Duna dunaszerdahelyi járási szakaszára terveznek árvízvédelmi beruházásokat. Erre a célra a Környezetvédelmi Minisztérium több mint nyolc millió eurót hagyott jóvá a Szlovák Vízgazdálkodási Vállalatnak (SVP). Az aláírt szerződés megtalálható a szerződések központi regiszterében.

–  mondta Marian Bocak, az SVP szóvivője a TASR-nak.

A Tőkési-ág és a Kis-Duna szomszédos szakaszának közelében számos falu található, mint például Felsővámos, Vásárút, Nyárasd, Csallóközkürt, Dunatőkés és Diósförgepatony.

Bocák szarint az áradások veszélyeztetik Tőkési-ág gátjait, valamint a gátakat a Bős- Nyárasd csatorna teljes szakaszán, illetve a Tőkési csatornán és a Régi Tőkési csatornán található gátakat.

Hozzátette, hogy a Tőkési -ág és mellékágainak védőgátjai agyagos-homokos és homokos talajból építették, különböző időpontokban. Az áradások idején néhány részén átázások és buzgárak keletkeznek, melyek finom részecskéket öblítenek ki a védőgátak alapkőzetéből.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »