Pénznyelő jegyautomaták, figyelmetlen ellenőrök

Pénznyelő jegyautomaták, figyelmetlen ellenőrök

Pénznyelő jegyautomaták, figyelmetlen ellenőrök, sajátos válságkezelés. Fogyasztóvédelmi magazinunk ezúttal a BKV-t tesztelte. Tapasztalataink szerint – bár egyre több helyen közlekednek akadálymentes, megújult járatok, és korszerűsödik a budapesti tömegközlekedés – nem lehet úgy végigutazni a városon, hogy az utasok ne ütközzenek valamilyen akadályba.

Néhány éve újították fel a hévmegállót Kaszásdűlőn, de a oszlopokat már összefirkálták, a padok pedig mocskosak. Az érintőképernyős jegyautomata sem működik tökéletesen. A Margit híd megállóban sem jobb a helyzet. Az oldalfal és a plafon vakolata több helyen már leomlott, máshol penészes.

A 4-6-os villamos aznap baleset miatt csak a Blaha Lujza térig közlekedett. Az utasokat pótlóbuszok szállították. Egyetlen BKV-alkalmazott mutatta, merre kell menni. A buszok lassan követték egymást, így egyre nagyobb lett a tömeg. Volt, akinél hamar elszakadt a cérna. A forgalmii ügyeletes sem tudta megőrizni a hidegvérét.

A jegyautomaták máshol sem működnek tökéletesen, némelyik készülék nem veszi be a papírpénzt, egy másik nem ad vissza.

Az ellenőrök éberségét is tesztelte a Panaszkönyv. A stáb tagjainak volt érvényes jegyük, de kíváncsi voltak, mi történik, ha nem mutatják fel. Ötből négy ellenőrzési ponton észrevétlenül jutottak át az ellenőrök gyűrűjén, senki nem állította meg őket.

A teljes riportot a 20 órától kezdődő Panaszkönyv című műsorunkban láthatják.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »