Pénzbüntetésre ítéltek egy jobbikos önkormányzati képviselőt holokauszt-tagadásért

A Debreceni Járásbíróság csütörtökön első fokon 750 ezer forint pénzbírsággal sújtotta a jobbikos Ágoston Tibor debreceni önkormányzati képviselőt a nemzeti-szocialista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása miatt. Az ítélet nem jogerős.

Hornyák Zsolt bíró bűnösnek mondta ki Ágoston Tibor, aki 2014. január 12-én a Jobbik Magyarországért Mozgalom doni áldozatokról tartott megemlékezésén szándékos szóviccel élve – a vádirat szerint – a “hollókamu”, “hollókaszt” kifejezéseket használta.

A tárgyaláson Ágoston Tibor tagadta a bűncselekmény elkövetését, mint fogalmazott, a kettős mérce ellen kívánt fellépni. Azt elismerte, szerencsétlen nyelvbotlás volt részéről az inkriminált kifejezés, és elnézést kért, ha valakit megsértett vele. “Fejet hajtok minden áldozat előtt” – jelentette ki…

A bíróság meghallgatta a rendezvény biztosításában részt vett rendőröket is, akik elmondták, 30-40 fő részvételével zajlott a megemlékezés, semmilyen rendbontást nem tapasztaltak, egyébként is távolabbról figyelték az eseményeket, “nem akartunk rátelepedni” a rendezvényre – vallotta egyikük. Ágoston Tibor beszédét nem hallották, mivel nem volt hangosítás, és erős szél fújt.

A bíró lejátszotta azt a legnagyobb videómegosztó portálra feltett felvételt, amely a megemlékezésen készült, s amelyen elhangzanak a vádiratban is szereplő kifejezések.

Perbeszédében az ügyész a bűncselekmény súlyosságára hívta fel a figyelmet, arra, hogy a vádlott elkövette a zsidó népirtás tényének nagy nyilvánosság előtti tagadását, s börtönben letöltendő szabadságvesztés kiszabását kérte, próbaidőre felfüggesztve.

A vádlott védője szerint nem állapítható meg a tényállás, és a szándékosság sem bizonyított. Megismételte, hogy a vádlott minden áldozat előtt fejet hajt. Kérte a vádlott bűncselekmény hiányában való felmentését.

Az ügyész súlyosítást, míg az ügyvéd felmentést kért.

Forrás: Szebb Jövőt

Hírdetés

NIF kommentár:

Mélységesen felháborító, hogy ma Magyarországon már nem csak, hogy igazságszolgáltatás nincs, de még jogszolgáltatás se! Hol van a személyi szabadság, a szabad vélemény nyilvánítás, a problémák nyilvános megvitatásának szabadsága?

A hatalom rám kényszerítheti, hogy miről mi lehet a véleményem, vagy mit mondhatok el? Ez kérem, a legvadabb kommunista diktatúrát idézi! Akkor sem lehetett egy rendszer ellenes, kommunizmus ellenes viccet sem elmomndani, mert azonnal letartóztatták az embert!

Hol van az a szabadságom, hogy ha én valamivel nem értek egyet, vagy valamit kétségesnek tartok akkor azt szóvá tegyem?

Kérem, ha én annyira hülye vagyok, hogy nyilvánvaló tényt nem fogadok el, azt tagadom, akkor lehet engem idiótának, hülyének, elmebetegnek titulálni, de megtiltani a véleményemet, azt nem szabad!

Ezúton én most feljelentek minden ateistát, mert tagadja Jézus Krisztus istenségét! Tagadja a teremtés – szerintem – tényét! Ezzel engem, hívő embert megsért, mert számomra tény, hogy Jézus Krisztus azon a bizonyos kétezer évvel ezelőtti nagypénteken meghalt, majd harmadnap feltámadt, és felment a teremtő Atyához! Aki ezt tagadja, az engem, és kb. egy milliárd keresztyént sért meg!

Miféle kifordult, fejre állt ország ez? Kik dirigálnak itt? Kik szabják meg, hogy én mit kell, elfogadjak – egyetlen ellenvető szó nélkül!!! – , kik az ország vezetői? Nem demokráciában és szabad országban élünk?

Akkor kérem, hogy az ország politikai berendezkedését minősítsék DIKTATÚRÁNAK!

Az ország neve pedig legyen „Kozmopolita, szedett-vedett népek diktatórikus állama”!!!

Czakó István
Nemzeti InternetFigyelő


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »