Pénzbírságot kapott a helyreigazításokat szabotáló Ripost főszerkesztője

Pénzbírságot kapott a helyreigazításokat szabotáló Ripost főszerkesztője

Február óta nem hajlandó megjelentetni a kormányközeli Ripost azt a helyreigazítást, amelyre a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen kötelezte, mivel tavaly májusban hamisan híresztelte, hogy Vona Gábor Jobbik-elnök „szövetséget kötött” lapunk tulajdonosával, Simicska Lajossal, és szankciókat alkalmaz a párton belül azokkal szemben, akik ezt kritizálják. 

Hírdetés

A Ripost, mint általában, a bírósági ítélet ellenére nem tett eleget a helyreigazításnak. Korábban már írtunk arról, hogy a bulvárlap törvények fölött állónak érzi magát, szerkesztőségében a helyreigazítás fogalmát nem igazán ismerik, hiába nyerik ellene a pereket, a felületén annak nyoma sincs. Az ügyvédek eddig értetlenül álltak a jelenség előtt, és tehetetlenek voltak a végrehajtók is.

http://mno.hu/

A II. és III. Kerüti Bíróság azonban december 8-án kelt végzésében 50 ezer forintos pénzbírságot szabott ki a Ripost szerkesztőségére és 30 ezret Ómolnár Miklós főszerkesztőre. Ugyanakkor ismét kötelezte a lapot arra, hogy nyolc napon belül tegyen eleget a helyreigazításnak. A bíró figyelmeztette a bulvárportált és a főszerkesztőt, hogy a bírság ismét kiszabható, ha nem tesz ennek eleget. 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »