Pénzbírságot kapott a Fidesz egyik hazugsággyára, mert nem hajlandóak betartani a törvényeket

A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság több tízezer forintos pénzbírsággal sújtotta a Ripost nevű álhírportált, és annak főszerkesztőjét Ómolnár Miklóst, amiért nem hajlandóak a jogerős bírósági ítélet ellenére közzétenni a Jobbik helyreigazítását.

A fideszes hazugsággyáraknál ez egyébként bevett gyakorlat, hogy nem tesznek közzé helyreigazítást (például Magyar Idők), hiszen ők úgy gondolják, hogy rájuk nem vonatkoznak a törvények. A Jobbik már törvénymódosítást is nyújtott be annak érdekében, hogy ezen a termékeknek is be kelljen tartaniuk a törvényeket, de a Fidesz-KDNP erről hallani sem akart…

Hírdetés

Erről a helyreigazítási közleményről van szó:

“Az általunk szerkesztett ripost.hu internetes portálon 2016 május 22. napján a “Vonát leleplezte saját párttársa: Szövetséget kötött Simicskával” címmel megjelent cikkben valótlanul híreszteltük, hogy Vona Gábor szövetséget kötött Simicska Lajossal, és aki Simicska Lajost a Jobbikon belül kritikával illeti, azzal szemben Vona Gábor bármilyen szankciót alkalmaz.Valótlanul állítottuk továbbá, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalmon belül bárkinek szeretnie kellene Simicska Lajost.”

Jobbik Sajtóosztály


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »