Péntektől az Omicron alvariáns ellen is oltanak Komáromban

Péntektől az Omicron alvariáns ellen is oltanak Komáromban

Ahogy országszerte egyre nő a koronavírusos esetek száma, úgy a Komáromi járásban is újra nagyobb érdeklődés mutatkozik a vakcináció iránt. Szeptember 30-tól, azaz péntektől már a komáromi kórházban is beadatható a COVID-19 elleni oltás módosított változata.

A Comirnaty Original/Omicron BA.1 elnevezésű oltóanyag a koronavírus eredeti változatán kívül az időszerű Omicron alvariáns ellen is védelmet nyújt – tudatta a Ma7-tel Martina Pavlíková, az intézményt üzemeltető Agel SK Rt. szóvivője.

Ez az adaptált oltóanyag csak megerősítő adagként szúrható be a korábbi Covid-19 elleni oltások felvétele után, a 12 évesnél idősebb érdeklődőknek“

Hírdetés

– ismertette a részleteket a kórház illetékes igazgató-helyettese, Filkó Gabriella doktornő.

Hozzátette: ezt a megerősítő adagot leghamarabb három hónappal az utolsó vakcinaadag beadása után szúrhatják be a lakosoknak. Aki eddig még nem oltatta be magát, az továbbra is részt vehet a Pfizer/Comirnaty és a Johnson&Johnson/Janssen oltóanyaggal történő vakcinációban.

Az oltakozás a kórház infektológiai osztályán minden pénteken 8 és 13 óra között folyik. Az említett megerősítő adagot először szeptember 30-án, ugyanebben az időszakban adják be az érdeklődőknek, akik holnapra a www.korona.gov.sk portálon keresztül regisztrálhatnak.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »