Pénteken tetőzik a hőhullám, a hétvégén lehűlés jön

Pénteken tetőzik a hőhullám, a hétvégén lehűlés jön

Forróság van az egész országban, de már nem tart sokáig a kánikula. Várhatóan pénteken, augusztus 5-én tetőzik a hőség, és a hétvégén lehűlés jön – tájékoztatott a közösségi hálón a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ).

Délnyugat felől fokozatosan erősödik a meleg levegő beáramlása térségünkbe.

Szerdán, augusztus 3-án az ország déli részén helyenként a 32–33 Celsius-fokot is elérte a hőmérséklet – közölték a meteorológusok.

Csütörtökre mintegy két fokkal melegebb időt jeleznek, főleg Nyugat- és Közép-Szlovákiában.

Hírdetés

„A beáramló forró levegő pénteken további, körülbelül egy-három Celsius-fokos melegedést hoz” – közölte az SHMÚ. Több helyen 35 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet – figyelmeztetett a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ). „A Pozsony, Nagyszombat, Nyitra és Besztercebánya megye déli részén fekvő településeken 14 és 18 óra között másodfokú figyelmeztetés lépett érvénybe. Délnyugat-Szlovákia más területeire, a Felső-Nyitra vidékére, Nógrádra, Gömörre, valamint Kelet-Szlovákiára, Zemplén területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a magas hőmérséklet miatt. Délután 33 és 34 Celsius-fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Pénteken, augusztus 5-én még melegebb lesz. Az ország délnyugati részén akár 37 Celsius-fok is lehet.

A hétvégén változik az időjárás. Északnyugat felől hidegfront érkezik, amely lassan átvonul az ország fölött, és lehűlést hoz. „Szombaton, augusztus 6-án délen és keleten helyenként még meleg lesz” – közölték a meteorológusok. Egyes területeken záporok és zivatarok is várhatók, de nagy mennyiségű csapadék nem várható.

(tasr/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »