Pénteken találkoznak a koalíciós pártok vezetői

Pénteken találkoznak a koalíciós pártok vezetői

Pénteken találkoznak a koalíciós pártok vezetői, hogy a kormányválságból kivezető utat keressék. A találkozó kapcsán Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő ismét leszögezte, szeretné, ha a négypárti koalíció kitöltené a megbízatási idejét. A hét végéig Richard Sulíkkal, az SaS elnökével is találkozik.

Boris Kollár (Sme rodina) házelnök szerint augusztus 31-ig még van idő. „Ez továbbra is az OĽaNO és az SaS konfliktusa. Most péntekre a kormányfő összehívta a koalíciós pártok elnökeit, talán lesz valami előremozdulás. Bízom a józan észben” – jelentette ki szerdai nyitrabányai (Handlová) kiutazása során. A házelnök a kormányfővel együtt a bányaszerencsétlenségek áldozatainak megemlékezésén vett részt.

Hírdetés

Heger fenn akarja tartani a négyes koalíciót. „Ennek szentelem minden energiámat. Rengeteg időt szánok a különféle megbeszélésekre, találkozókra, amelyek tovább folytatódnak” – mondta, hozzátéve, hogy Sulíkkal még a hét vége előtt találkozik, mielőtt az elutazik szabadságra. „Nagyon nehéz időket élünk, bonyolult időszak áll előttünk, ezért egységesnek kell maradnunk, felelősen kell gondolkodnunk, és főleg a helyünkön kell maradnunk” – jelentette ki.

Kollár szintén azt hangsúlyozta, hogy nehéz időszakot élünk és az embereknek segítségre van szükségük, például az energiaárak és a gáz miatt. „Most leadni a gazdasági minisztériumot, ilyen viharos időkben távozni gyávaság mindenki részéről, aki ilyet megtesz” – mondta a Sme rodina elnöke.

Az SaS felmondta a koalíciós szerződést és Matovič távozását követeli a kormányból. Ha ez nem teljesül, a párt miniszterei augusztus végén benyújtják a lemondásukat.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »