Pénteken ismét próbát tesznek a kormányfő leváltására

Pénteken ismét próbát tesznek a kormányfő leváltására

Péntek 13 órára tűzték ki az újabb rendkívüli ülés időpontját, amelyen a képviselők a Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt fogják megvitatni.

Az újabb rendkívüli ülést ellenzéki képviselők indítványozták, akik kifogásolták, hogy a bizalmi szavazást Andrej Danko (SNS) házelnök hétfőn a rendes parlamenti ülés végére halasztotta el. Danko azután tett így, hogy létszámhiány miatt több alkalommal sem sikerült megnyitni a rendkívüli ülést. A 49. parlamenti ülés kedden vette kezdetét.

A kormányfő és a kormány tagjai készek részt venni az ellenzék által indítványozott üléseken. Pellegrini ezt hétfőn jelentette ki, hozzátéve: bármikor szívesen elbeszélget a képviselőkkel arról, milyen rossz hírű emberekkel állnak kapcsolatban. A kormány nem támogatja a miniszterelnök leváltását.

Hírdetés

A kormányfőnek eredetileg pénteken kellett volna a képviselők elé állnia, az ülést azonban akkor sem sikerült megnyitni a hiányos létszám miatt.

Pellegrini menesztését az ellenzék indítványozta, amiért a miniszterelnök nem javasolta Monika Jankovská (Smer-SD) igazságügyi államtitkár leváltását azután, hogy felmerült: Jankovská üzeneteket válthatott Marian K. vállalkozóval, aki ellen a Kuciak-gyilkosság megrendelése ügyében folyik eljárás.

A kormány nem támogatja Pellegrini leváltását. Jankovská időközben távozott a hivatalából.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »