Pénteken döntenek Antonino Vadala kiadatási letartóztatásáról

Pénteken döntenek Antonino Vadala kiadatási letartóztatásáról

A Kassai Kerületi Bíróság pénteken (április 20.) zártkörű ülésen fog dönteni Antonino Vadala olasz vállalkozó kiadatási letartóztatásáról. Ezt Anna Pančurová, a kerületi bíróság szóvivője erősítette meg csütörtökön a TASR-nek.

A Kelet-Szlovákiában élő Antonino Vadala ellen kábítószerrel összefüggő bűncselekmény miatt folyik büntetőeljárás Olaszországban, egy velencei bíróság pedig korábban európai elfogatóparancsot adott ki ellene. A szlovák rendőrség március 13-án vette őrizetbe a vállalkozót, két nappal később pedig a Kassai Kerületi Bíróság bírója elrendelte előzetes letartóztatását. A vádlott panaszt emelt a bírósági határozat ellen, de ezt a Legfelsőbb Bíróság április 12-én elutasította. 

Hírdetés

A kiadatási letartóztatásra tett javaslatot a Kassai Kerületi Bíróság adta be az európai elfogatóparancs eredeti példányával és a további szükséges iratokkal. 
 

Az olasz vállalkozó ellen újabban az európai közösség pénzügyi érdekeit sértő bűncselekmény kísérlete és támogatási csalás bűncselekményének kísérlete miatt is indítottak eljárást. A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozója április 13-án indított eljárást az ügyben. A Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) gyanúja szerint a vállalkozó 2009-ben a Mezőgazdasági Kifizetési Ügynökségtől (PPA) 120 000 eurós uniós támogatást próbált meg kicsalni.        

Az olasz vállalkozó szlovákiai kapcsolatairól és tevékenységéről Ján Kuciak, a meggyilkolt oknyomozó újságíró is írt.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »