Péntek reggelre lehozták a Mont Blanc felvonóján ragadt utasokat

Péntek reggel lehozták a maradék 33 utast, akik a Mont Blanc felvonóján töltötték az éjszakát a sikló csütörtöki meghibásodása miatt.

 

110 ember rekedt csütörtökön a Mont Blanc meghibásodott felvonóján. Éjjelre felfüggesztették a mentést, így 33 ember, köztük gy 10 éves kisgyerek is a felvonókban éjszakázott. A mentőalakulatok takarókat és ételt vittek a csapdába esett utasoknak, és éjszaka is velük maradtak.

 

A Mont Blanc 5 kilométeres felvonója általában 35 perc alatt ér fel a csúcsra, ám csütörtök délután 4 órakor a viharos szél összekuszálta a kábeleket. Meghibásodott a rendszer, és 110 ember szorult fenn a levegőben himbálózva.

 

Négy helikoptert vezényeltek a helyszínre, és késő estig 65 embert sikerült kiszabadítani a felvonók fogságából. A helyi csendőrség és a tűzoltók is besegítettek a mentésbe, egy később érkező olasz mentőcsapat további 12 embert szedett le a felvonóról.

 

Forrás: usatoday.comNyitókép: LUCA BRUNO AP

 

Kapcsolódó tartalom:http://www.korkep.sk/cikkek/esemenyek/2016/09/08/110-ember-rekedt-egy-felvonon-a-francia-alpokban-3800-meteres-magassagban


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »