Penészgomba a galántai kórház falán

Penészgomba a galántai kórház falán

Nagy felháborodást keltett az a közösségi portálon megje-lent fénykép, amelyen az lát-szik, hogy gombák nőnek a galántai kórház mellékhelyi-ségében. A kórház elnézést kért, és rendbe tette a toalettet.

Több tucat felhasználó megosztotta a Svet zdravia galántai kórházában készült fényképet, amelyen a férfivécé penészes mennyezete látható. Tomáš Kráľ, a hálózat szóvivője lapunknak elmondta, a mosdó egyike annak a néhány szociális helyiségnek, amelyeket még nem sikerült felújítani. „Megbocsáthatatlan és megengedhetetlen, hogy ilyen kép készüljön a kórházainkban. A lehető leghamarabb teljesen felújítjuk a toalettet” – írta a szóvivő. Hozzátette, az elmúlt három évben, amióta a hálózat üzemelteti a kórházat, 250 mellékhelyiséget újítottak fel, és már csak 10 van hátra. „A képen látható vécéhelyiségben régóta gondot okoz a vízszivárgás, ezért a felújításához igényesebb műszaki megoldásra van szükség” – folytatta a szóvivő.

A kórház vezetése azóta eltávolíttatta a penészgombákat a mennyezetről, és azt ígérik, jobban oda fognak figyelni a higiéniai előírások betartására. A tervek szerint néhány hónapon belül felújítják a mellékhelyiséget.

A Svet zdravia társaság és lapunk kiadója a Penta befektetési csoport céghálózatának tagja.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »