Pellegrini üdvözli, hogy a szélsőséges képviselő már nem fog a parlamentben ülni

Pellegrini üdvözli, hogy a szélsőséges képviselő már nem fog a parlamentben ülni

Peter Pellegrini kormányfő üdvözli, hogy az elítélt szélsőséges képviselő már nem fog a parlamentben ülni. Ezt Milan Mazurek (ĽSNS) volt parlamenti képviselővel kapcsolatban jegyezte meg, akit nemzeti, faji és meggyőződésbeli hovatartozás miatti gyalázkodásért ítélt el a bíróság. Erről a kormányhivatal sajtóosztálya tájékoztatta a TASR-t.

A Legfelsőbb Bíróság keddi (szeptember 3.) döntése Pellegrini szerint komoly figyelmeztetést jelent, és egyértelművé teszi, hogy a gyűlölködő beszédnek nincs itt helye. Hozzátette: mindig is meg volt róla győződve, hogy a fasizmusnak és a szélsőségeknek nincs helye a tisztességes társadalomban.

Hírdetés

Robert Fico, a Smer-SD elnöke szerint Mazurek azt mondta, amit „majdnem az egész nemzet gondol“. Fico azt állítja, hogy a bűnüldöző szervek és a bíróságok sokszor a sajtó nyomása alatt hozzák meg döntéseiket, nem pedig a valós bizonyítékok alapján.

Milan Mazurek ellen a roma etnikumot gyalázó, rasszista jellegű kijelentései miatt indult eljárás. Kijelentései a Rádio Frontius egyik 2016-os adásában hangzottak el. Miután a Legfelsőbb Bíróság elítélte Mazureket, az elvesztette képviselői mandátumát.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »