Pellegrini szerint Gašparnak nincs helye a Smer jelöltlistáján

Pellegrini szerint Gašparnak nincs helye a Smer jelöltlistáján

Peter Pellegrini kormányfő és a Smer-SD alelnöke kedden azt mondta, hogy a párton belül folynak a tárgyalások a pozícióját illetően, keresik a közös nevezőt. Azt állítja, hogy Tomáš Druckerrel nem beszélt a lehetséges együttműködésről. Pellegrini úgy véli, hogy a volt rendőrfőkapitányt, Tibor Gašpart nem kellene felvenni a Smer-SD jelöltlistájára.

„Ezeket a heteket arra akarjuk kihasználni, hogy nyilvánosságra hozzuk, hogyan fog a Smer nekifutni a választásoknak. Arról is beszélünk, hogy az egész folyamatban mi lesz az én szerepem, mi lesz a pozícióm. Döntés még nem született” – mondta a kormányfő egy hétfői sajtótájékoztatón.

Hírdetés

Hozzátette: Robert Fico pártelnökkel különböző a világnézetük, de keresik a közös nevezőket, hogy a párt sikeres legyen. Tomáš Drucker volt egészségügyi- és belügyminiszter pártalapítási szándékát nem kommentálta. Állítása szerint a jövőbeni terveiről nem beszélt Druckerrel.

Azzal az információval kapcsolatban, hogy Gašpar felkerülhet a Smer-SD jelöltlistájára, Pellegrini kijelentette, hogy a jelenlegi helyzetben ez nem lenne jó ötlet. „Talán inkább arra kellene összpontosítania, hogy cáfolja a felmerült gyanút és tisztázza a nevét” – zárta a kormányfő.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »