Pellegrini rendszeresen megszervezné a három legfőbb alkotmányos tisztségviselő találkozóját

Pellegrini rendszeresen megszervezné a három legfőbb alkotmányos tisztségviselő találkozóját Mészáros Richárd2024. 06. 22., szo – 10:19

Peter Pellegrini államfő üdvözölné, ha a három legfőbb közjogi méltóság, illetve a kormánypártok vezetői rendszeresen találkoznának, hogy közösen dolgozzanak az országot érintő problémák megoldásán. Rajtuk kívül az ellenzéki pártok vezetőit is szívesen látná, célja, hogy idővel mind az ellenzék, mind a koalíció képviselőit egy asztalhoz ültesse.

Hírdetés

„Szívesen meghívnám az elnöki palotába a három legfőbb alkotmányos tisztségviselőt, vagy a kormánypártok elnökeit, akik az ország irányításának tényleges hatalmát és felelősségét viselik, hogy megvitassák és konzultáljanak Szlovákia előtt álló alapvető kérdésekről” – szögezte te Pellegrini. Hozzátette, üdvözölné, ha protokolláris szinten az államfő, a kormányfő és a házelnök rendszeresen találkozna, hogy bizonyos témákban összehangolják álláspontjukat, ahogyan azt korábban is tették.

Mint mondta, örülne, ha meghívását az ellenzéki politikusok is elfogadnák. „Megígértem, hogy mindenki elnöke akarok lenni” – tette hozzá. 

Célja, hogy megvalósítsa azt a kerekasztal-beszélgetést, amit a Robert Fico (Smer) kormányfő ellen elkövetett támadás után kezdeményezték elődjével, Zuzana Čaputovával a kormánykoalíció és az ellenzéki politikusok között. „Idővel kiderül, hogy sikerül-e legalább egyszer vagy kétszer mindenkit egy asztalhoz ültetnem” – mondta, majd hozzátette, erre csak akkor lát esélyt, ha a miniszterelnök egészségi állapota is ezt lehetővé teszi.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »