Pellegrini rendezné a pozsonyi tanárok és rendőrök fizetését

Pellegrini rendezné a pozsonyi tanárok és rendőrök fizetését

Peter Pellegrini kormányfő rendezni szerezné azoknak az alkalmazottaknak a fizetését, akiknek a szakmája hiánycikknek számít a nagyobb városokban, főleg a Pozsonyban és környékén. A szerdai kormányülés előtt Pellegrini azt közölte, hogy elsősorban az oktatásban és a rendőrségnél dolgozókról van szó.

Mint elmondta, szerinte a helyzet megoldása nem megy egyik napról a másikra.

„Nem dolgozhatunk ki valamiféle diszkriminatív modellt” – mondta a kormányfő. Megjegyezte: például a rendőrségnél és az oktatásban dolgozókról van szó, illetve más közhasznú munkát végző alkalmazottakról. De egyelőre ez csak egy kezdeményezés, amely elindíthatja a helyzet rendezését.

„Pozsony és környékén nem lesz elég munkaerő, mert az emberek nem lesznek hajlandóak olyan fizetésért dolgozni, amilyenért Nyitrán, Besztercebányán vagy Eperjesen dolgoznak” – közölte.

Hírdetés

Hozzátette:

„Az, aki Pozsonyban akar dolgozni, elvár egy bizonyos szintű fizetést” – mondta.

Martina Lubyová oktatásügyi miniszter szerint a nagyvárosok tanári fizetéseire rendszerszintű megoldást kell találni, és a fizetéseket a létfenntartás költségei alapján kellene osztályozni. „A problémát az jelenti, hogy ezt nem lehet egyetlen szektoron belül megoldani. A fizetések összegét központilag és országos szinten határozzák meg a köz- és államigazgatásban” – jegyezte meg Lubyová.

– közölte Lubyová.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »