Pellegrini megerősítette, hogy visszahívják Kmotrík ügyvédjét az ÚVO alelnöki székéből

Pellegrini megerősítette, hogy visszahívják Kmotrík ügyvédjét az ÚVO alelnöki székéből

Peter Pellegrini (Smer) kormányfő a kormány mai ülése után megerősítette, hogy a Közbeszerzési Hivatal elnöke javaslatára visszahívják pozíciójáéból Juraj Bugalát, a Közbeszerzési Hivatal alelnökét.

Bugalát a Transparency International Slovakia által közölt információk miatt távolították el a hivatalból. A TIS szerint ugyanis Bugala Ivan Kmotrík oligarcha érdekeltségeit érintő ügyekben dönthetett Kmotrík javára 2018-ban, miközben Kmotrík ügyvédje és korábbi üzlettársa is egyben.

Hírdetés

Bugala ügyvédi irodája az összeférhetetlenségi szabálysértés miatt nyolc darab, összesen 160 ezer eurós bírságot kapott. Az ügy kipattanása után nyilvános ígéretet tett, hogy lemond hivataláról, ám ezt később elutasította megtenni.

Persze, az ügy még nincs lezárva. Pellegrini szerint ugyanis nem mondott konkrét határidőt Bugala visszahívására, csak azt, hogy meg kell várniuk, míg feltöltik a Közbeszerzési Tanácsot a hiányzó tagokkal, csak ezután hívják vissza Bugalát – nélküle ugyanis a Tanács döntésképtelenné válna.

Aktuality.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »