Pellegrini: Matovič rám van kattanva!

Ha vasárnap, akkor politikai vitaműsorok a szlovák tévében. A köztévében lezajlott, bohózatba illő eseményekről itt írtunk, most jöjjön a házelnök, Boris Kollár és Peter Pellegrini vitája. Két olyan emberé, akik egy eltérő választási eredmény után könnyen egy oldalon találták volna magukat.

A beszélgetés viszonylag unalmasan indult, az elektronikus egészségügyi rendszerben található adatvédelmi hibákról Kollár elmondta, “nagy prúszer” volt, de kihangsúlyozta, azt még az előző kormány idején indították el. Pellegrini erre elnézést kért ugyan az állampolgároktól, de nem felejtette el odaszúrni, Matovičéknak hat hónapja volt arra, hogy rájöjjenek az eZdravie védelme feltörhető.

Az ex-kormányfő ezután megköszönte annak az etikus hackernek a segítségét, aki rámutatott a rendszer sebezhetőségre.

Hírdetés

A kormány reformcsomagjával kapcsolatban csak általánosságok hangzottak el. Pellegrini klímavédelemről beszélt (nyilván pártja fiatal szavazóinak üzent), Kollár pedig új idősotthonokról és hospiceokról. 

Boris Kollár hangsúlyozta, a kormány és az ellenzék együttműködésére van szükség ahhoz, hogy kezelni tudjuk a járványt, erre Pellegrini úgy reagált, mindez szép és jó, de elég nehéz érdemben együttműködni, ha valaki 

Szóba került a házelnök találkozása Jaroslav Haščákkal, a Penta első emberével. Pellegrini azt nehezményezte, hogy bár az ő kormányát lépten-nyomon le akarták mondatni, mégsem rohant “kisírni magát” Haščákhoz, hogy milyen csúnyán ír róla a sajtó. Kollár ehhez annyit fűzött hozzá, nem tetszik neki, hogy vannak politikusok, itt nyilván magára gondolt, akiknél “túlórázik” is a sajtó, míg mások ügyes-bajos dolgait alig emlegetik.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »