Pellegrini magyarázatot vár Robert Ficótól

Pellegrini magyarázatot vár Robert Ficótól

Peter Pellegrini kormányfő, aki egyben a Smer-SD alelnöke is, magyarázatot vár a párt elnökétől Milan Mazurek volt képviselővel kapcsolatos kijelentéseire vonatkozóan. A miniszterelnök nem azonosul Fico kijelentéseivel – tudhattuk meg a TA3 hírtelevízió vasárnapi, A politikában című televíziós poltikai vitaműsorból.

„Fel kell hívnom az elnököt, hogy magyarázza el, vajon ez a gondolkodás pártunk új irányelve-e, vagy ez az ő személyes hozzáállása és véleménye az ügyről, amely elképzelés mentén ő maga szeretne a közelgő választásokon indulni. Tudni akarom, mit takarnak a kijelentései” – mondta Peter Pellegrini a vitaműsorban. Hangsúlyozta, hogy egyetlen politikus sem fejezheti ki így magát, az ilyen szavak veszélyesek.

A miniszterelnök egyben mindennemű együttműködést elutasított Marian Kotleba pártjával. A Smer alelnökeként garantálja, hogy pártja nem lép koalícióra a szélsőséges párttal, még a csendes támogatást is kizárta. „Soha nem leszek olyan kormánykoalícióban, amelybe Marian Kotleba is helyet kapna” – mondta.

Hírdetés

Pellegrini nem erősítette meg, hogy az első helyen szerepelne pártja listáján a következő évi parlamenti választásokon, mivel szavai szerint még nincs végleges döntés az ügyben. A kormányfő célja, hogy a Smer új lendületet kapjon, és újra megnyerje a választásokat. A pártot új ötletekkel szeretné megerősíteni, szándékában áll megfelelően reagálni az új kihívásokra. A műsorban nemzedékváltásról is beszélt.

Megismételte azt is, hogy nem működik együtt Tomáš Druckerrel, aki új pártot alapított. Drucker pártja kapcsán csupán annyit mondott, hogy szimpatikusnak tartja programjukat, és követi a lépéseiket.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »