Pellegrini: Jól működik a Smer-SD

Pellegrini: Jól működik a Smer-SD

A Smer-SD jó állapotban van – jelentette ki Peter Pellegrini a TA3 hírtelevízió A politikában című műsorában. A párt elsődleges témáiként a politikai programjukról és a szociális demokrácia jövőjéről szóló párbeszédet említette a kormányfő.

Peter Pellegrini nagyra értékelte, hogy Robert Fico pártelnök hazatérése után megnyitotta azt a vitát, amely a párt jövőjével foglalkozik. A kormányfő újra kiemelte, hogy számára Szlovákia polgárainak jóléte és boldogulása a fontos.

Először a Smer politikai programjáról kell beszélni. „Ha segíteni tudom azt a törekvést, hogy a 21. században szociális demokrácia működhessen, mindent megteszek ennek érdekében. Ha viszont más irányt vesz az elképzelés, nem akarom rontani az emberek esélyeit” – mondta.

Hírdetés

Az oroszországi látogatásával kapcsolatban leszögezte, hogy semmi olyat nem tett és tesz, amivel kapcsolatosan kétségbe lehetne vonni Szlovákia külpolitikai irányultságát. Az orosz vezetőkkel volt miről tárgyalnia, hiszen olyan fontos pontokat érintettek, mint a Nord Stream 2, vagy a szélesnyomtávú vasúti pálya kiépítésének kérdése. Az Oroszországgal szembeni szankciókat Szlovákia tiszteletben tartja, és nem vétózza meg azokat.

A Csehszlovákia megszállásának legitimizációját sürgető orosz törvényjavaslattal kapcsolatban Pellegrini azt mondta, hogy az csak egy képviselő egyéni felvetése. Hangsúlyozta, hogy Oroszország nem kívánja megváltoztatni véleményét az 1968-as megszállással kapcsolatban.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »