Pellegrini elrendelte a GOVNET biztonsági rendszerének azonnali javítását

A katonai hírszerzés által elvégzett biztonsági vizsgálat eredményére reagálva Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő elrendelte a kormány által használt GOVNET információs hálózat biztonsági rendszerének azonnali javítását. Erről a kormányhivatal tájékoztatta a TASR hírügynökséget az SZK Biztonsági Tanácsának csütörtöki rendkívüli ülését követően.

A biztonsági ellenőrzésre a külügyminisztériumot ért tavalyi kibertámadás miatt volt szükség. A kormányhivatal tájékoztatása szerint a katonai hírszerzés parancsnoka a biztonsági tanács ülésén „rendkívül súlyosnak” nevezte a vizsgálat eredményét.

Hírdetés

Pellegrini tavaly októberben tájékoztatott arról, hogy egy kiterjedt kibertámadás céltáblájává vált a külügyminisztérium, amelyre a katonai hírszerzés derített fényt. „A támadást külföldről aktiválták. Egy nemzetek feletti, szofisztikált kémszervezeteről van szó” – jelentette ki akkor a kormányfő. Miroslav Lajčák (Smer-SD-jelölt) külügyminiszter megerősítette, hogy a támadók nem jutottak hozzá titkosított adatokhoz.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »