Pellegrini belengette, hogy visszavonul

Amennyiben nem kap olyan ajánlatot, amelyet érdekesnek talál, akár be is fejezheti edzői pályafutását Manuel Pellegrini, aki idén Bajnokok Ligája-elődöntőig vezette a Manchester City labdarúgócsapatát.

A 62 éves chilei szakvezetőt legutóbb az Evertonnál megüresedett poszttal hozták hírbe, de ő a brit The Guardiannek nyilatkozva azt mondta, a megfelelő kihívást jelentő ajánlatig nem akar dolgozni.

„Ha abba kell hagynom, akkor abbahagyom, decemberig, egy évig vagy örökre. Persze hiányozna az edzősködés, mert a kihívás tart életben” – jelentette ki az MTI szerint a szakember, aki futballkarrierje közben építészdiplomát szerzett, majd edzőnek állt. Pellegrini elárulta: az ő döntése volt, hogy nyári távozását és Josep Guardiola érkezését már februárban bejelentette a Manchester City.

„Miután Guardiola közölte, hogy Angliában folytatja, a sajtó azonnal elkezdte őt hírbe hozni a Cityvel, az Arsenallal és a Manchester Uniteddel. Lehetetlen megmondani, hogy jó döntést hoztam-e” – tette hozzá Pellegrini, aki azért kicsit bánja, hogy a bejelentés mellett döntött.

Az edző 2013-ban írt alá a Cityhez, amellyel egy bajnoki címet és két Ligakupát nyert. Korábban chilei, argentin és spanyol csapatoknál, köztük a Real Madridnál is dolgozott.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »