Pellegrini: A szlovák hírszerzés nem tudott a vietnami vállalkozó elhurcolásáról

Pellegrini: A szlovák hírszerzés nem tudott a vietnami vállalkozó elhurcolásáról

Sem a Szlovák Információs Szolgálatnak (SIS), sem a Katonai Hírszerzésnek nincs információja arról, hogy Szlovákia bármilyen módon együttműködött volna a vietnami vállalkozó elhurcolásában – közölte szerdán Peter Pellegrini kormányfő azzal, hogy erről egyenesen a hírszolgálatok vezetői tájékoztatták őt.

– tette hozzá.

Pellegrini mindemellett azt is hozzátette, hogy amennyiben a német fél az elhurcolás után – amelyet a biztonsági kamerák is rögzítettek – rögtön tájékoztatta volna a nemzetközi intézményeket, akkor Szlovákia is körültekintőbb lehetett volna az ügyben.

Hírdetés

– mondta Pellegrini.

Trinh Xuan Thanh vietnami vállalkozót és egykori kommunista párttagot az eddigi információk szerint 2017 júliusában hurcolták el Berlinből Vietnamba. Mivel a vietnami vállalkozó menedékjogot kapott Németországban, ezért hivatalosan a németek hivatalok védelme alatt állt. Németország ezért Vietnam esetleges nemzetközi jogsértését vizsgálj, mindemellett pedig azzal a lehetséges szlovák nyommal is foglalkozik, miszerint Szlovákia kölcsönadta a kormánygépét a vietnami férfi elhurcolásához.

Teraz.sk

Nyitókép: TASR/Marko Erd


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »