Pellegrini: A kormány olyasmit jelentett be az embereknek, aminek a működését egyáltalán nem tudta garantálni

Pellegrini: A kormány olyasmit jelentett be az embereknek, aminek a működését egyáltalán nem tudta garantálni

Nyitókép: TASR/Jaroslav Novák

A határokon kialakult káoszért nem a Google és az Apple a felelős, hanem a kormány, ami olyasmit jelentett be az embereknek, aminek a működését egyáltalán nem tudta garantálni – jelentette ki a parlament alelnöke, Peter Pellegrini a közösségi oldalán.

Pellegrini kritikájával arra a működésképtelen intelligens karanténra utalt, aminek elindítására tegnap több tucat repatriáns polgár várakozott, mindhiába.

Pellegrini szerint már az alkalmazás elindításának x-edik időpontjáról volt szó, amit már jó néhányszor odébb toltak, de most sem történt semmi.

Már átjárható a a Horvátjárfalu-Kitsee átkelő, de csak lassan halad a forgalom

A volt kormányfő szerint

Hírdetés

„Igor Matovič engedett annak a vágynak, hogy egy teátrális sajtótájékoztatót rendezzen a határon az alkalmazás elindításának konkrét időpontjáról, közben az egész dolognak az elindítása olyannyira függött a szavától, mint az időjárás“.

Pellegrini az intelligens karantén mellett Matovičnak az iskola- és étteremnyitással kapcsolatos kijelentéseit is kritizálta.

A belügyminisztérium szombati tájékoztatása szerint továbbra is arra várnak, hogy a Google és az Apple elfogadják az „e-Karantén“ applikációt.

Mivel az intelligens karantén applikációját az eredeti tervek szerint tegnap délután kellett volna jóváhagyni, ezért a D4-es autópályán, a Horvátjárfalu–Kittsee határátkelőnél több tucat repatriáns polgár útblokáddal követelte a határon való átengedését.

Útblokád alakult ki az intelligens karantén késése miatt. Matovič is üzent a határhoz érkezőknek

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »