Pellegrini: A hitelüket vesztett tisztviselők vállalják a felelősséget!

Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő a Gorilla-üggyel összefüggő felvételek szereplőinek erkölcsi érzékére és felelősségtudatára apellálva felszólította a szóban forgó köztisztviselőket, fontolják meg, továbbra is be akarják-e tölteni a hivatalukat.

Pellegrini ezt a hétfői kormányülés előtt jelentette ki a Marian K. vállalkozó és Dobroslav Trnka volt főügyész közötti beszélgetésről kiszivárgott hangfelvételre reagálva. A miniszterelnök garantálta: senki sem fogja a rendőröket akadályozni abban, hogy felelősségteljesen végezzék a munkájukat.

A kormányfő hangsúlyozta a bíróságok és az ügyészségek megtisztításának szükségességét. Egyben felszólította az ellenzéket, ne általánosítsák az egyéni kudarcokat, és ne sértsék meg ezáltal a tisztességes ügyészeket, rendőröket és bírókat. Úgy véli, az egyéni felelősöket kell pellengérre állítani.

Hírdetés

A kormány kész segíteni, ha a bíróságoknak és az ügyészségnek olyan hatékony eszközökre van szükségük, amelyek hozzájárulnak a megtisztulásukhoz. Mint mondta, kész bármikor találkozni egy munkaértekezlet keretében a bírói tanács elnökével, Lenka Praženkovával és a főügyésszel, Jaromír Čižnárral.

Mint ismeretes, a Denník N arról tájékoztatott, hogy birtokába jutott egy 70 perces felvétel, amelyen Dobroslav Trnka volt főügyész Marian K. vállalkozóval beszélget. A hangfelvételt állítólag Marian K. készítette 2014 nyarán. Az anyag arról szól, hogy Trnka állítólag megpróbálta megzsarolni Jaroslav Haščákot egy Gorilla-üggyel kapcsolatos hangfelvétellel.

Jaroslav Haščák, a Penta pénzügyi csoport társtulajdonosa közleményben határolódott el  „minden állítólagos tevékenységtől”, amelyhez a Denník N által nyilvánosságra hozott kommunikáció értelmében köze lehet.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »